blog investeringen

Blog investeringen die het waard zijn

Ben je (binnenkort) van plan om je eigen blog te beginnen of zit je nog in de startblokken? Hoewel bloggen gratis is, kun je overwegen om het gelijk goed aan te pakken en geld te investeren in drie belangrijke blog investeringen. Er is voor ieder budget wel wat mogelijk. In dit artikel benoem ik drie investeringen die het geld meer dan waard zijn en die je blog naar een hoger level zullen tillen.

Blog investeringen die je geld waard zijn:

#1 Domeinnaam + hostingpakket

Wanneer je een blog wilt beginnen kan dat op twee manieren. Het ligt er vooral aan met welke achterliggende gedachte je een blog begint. Wil je het bloggen uitproberen? Kies dan voor een gratis platform. Neem je het bloggen echt serieus? Kies dan voor een domeinnaam en hosting.

Gratis platform

De goedkoopste optie is om een gratis blog te starten bij wordpress.com, wix.com of een ander gratis platform. Je website wordt dan bij het desbetreffende platform gehost. Je hebt dan ook een gratis domeinnaam die altijd gekoppeld is aan het platform en soms zit daarin de naam van het platform ook verwerkt en heb je dus geen mooie domeinnaam.

Uiteraard is het vaak ook mogelijk om je betaalde domeinnaam te koppelen aan een gratis platform. Echter blijven de mogelijkheden tot het inrichten van je website dan beperkt.

Betaald pakket

Optie twee is om een domeinnaam te kopen in combinatie met een hosting. Je kunt het jezelf zo duur maken als je wilt. Er zijn meerdere bedrijven die hosting pakketten aanbieden en je vindt ze voor verschillende prijzen. De prijzen verschillen, dus vergelijk en kijk welke hosting het beste in de buurt komt bij je wensen en budget. Via wordpress.org of je hostingbedrijf kun je WordPress installeren op je server, vervolgens kun je in je WordPress omgeving je website inrichten.

#2 Premium (betaald) lay-out

Er bestaan talloze gratis en betaalde WordPress themes. Mijn voorkeur gaat ‘by far’ uit naar een betaalde theme. Gemiddeld ligt de prijs voor een betaalde theme tussen de 39 en 69 dollar. Omgerekend in euro’s ben je tussen de 30 á 70 euro kwijt voor een betaalde theme. Op zoek naar een leuke theme? Kijk eens op Themeforest.

Mijn favoriete themes:

Waarom zou je dat geld investeren in een WordPress theme?

Gratis thema’s zijn vaak heel beperkt. Je kunt er niet alles mee, wat je zou willen. Betaalde theme’s hebben daarentegen zoveel meer mogelijkheden. Ze komen met verschillende plugins en demo’s, waardoor het inrichten van je blog nog gemakkelijker en sneller gaat. Daarnaast kun je ze meestal helemaal naar smaak aanpassen, de mogelijkheden zijn vaak enorm! Ook krijg je bij een betaalde versie enkele maanden ondersteuning.

Wanneer je kiest voor een betaalde versie zal je deze altijd kunnen blijven gebruiken. Enige nadeel is dat je ondersteuning na enkele maanden verloopt en je niet meer voor hulp bij de makers terecht kan. Dan zul je daar apart opnieuw voor moeten betalen. Mijn ervaring is dat je die ondersteuning vaak niet nodig hebt en anders bij genoeg andere mensen terecht kunt die je vast wel willen helpen!

#3 Goede apparatuur

Apparatuur voor je blog is echt een must. Zonder apparatuur kun je niets. Allereerst heb je een goede computer of laptop nodig om artikelen op te kunnen schrijven. Vandaag de dag heeft iedereen een smartphone met een fantastische camera, die kun je prima gebruiken om foto’s mee te maken voor je blog.

Foto’s kunnen je blog enorm vooruithelpen, vooral als ze van goede kwaliteit zijn en er aantrekkelijk uitzien. Wil je het daarom nog professioneler aanpakken? Ga dan voor een spiegelreflex camera. Deze camera’s zijn vaak aan de prijzige kant, maar je hebt ook betaalbare instapmodellen en een tweedehandsje is misschien ook nog een optie?

TIP

Verdiep je in je camera. Je bent waarschijnlijk snel geneigd om alles op automatische stand te fotograferen. Dat is prima, maar door te experimenteren met je camera en door veel te oefenen, zul je zien dat je veel mooiere foto’s kunt maken. Ook slim om je eigen beelden te pinnen naar Pinterest om meer verkeer naar je website te trekken!

Welk blog investeringen heb jij gedaan?
Ook interessant
prioriteiten stellen
Prioriteiten stellen in 4 stappen