Je leven veranderen, zo pak je dat goed aan!

Door By-xMaureeeen
117 3 min
je leven veranderen

Je bent op een punt in je leven gekomen dat je het allemaal anders wilt doen. Je wilt je leven veranderen, je wilt je leven verbeteren of wellicht volledig omgooien. Het liefst zie je direct resultaat, maar zo werkt het leven helaas niet. Succesvol veranderen kost tijd en geduld. Je leven veranderen, hoe pak je dat het beste aan?

Je leven veranderen, zo pak je dat goed aan:

Begin direct en houd je verwachtingen laag

De beste tip die ik je kan meegeven is: begin direct. Wacht niet toch morgen, want van uitstellen komt afstellen, zeg ik als ervaringsdeskundige. Je verzint alleen maar smoesjes en geeft jezelf excuses om niet direct te hoeven beginnen. Zonde! Misschien ben je er nog niet klaar voor en heb je twijfels, maar als je het niet probeert dan weet je ook niet hoe het loopt. Jij bent een helderziende en je kunt de toekomst niet voorspellen! Dus zet je ‘negatieve’ gedachten, maar buitenspel. 

Tijd, motivatie en doorzettingsvermogen

De kracht van beginnen is enorm. Door de eerste stap te zetten, zet je de meest belangrijke stap naar het bereiken van je doel(en). Een goed begin is het halve werk. Vervolgens vraagt het behalen van jouw doelen om tijd, motivatie en doorzettingsvermogen.

Een proces dat tijd nodig heeft

Een verandering doorvoeren is een proces dat tijd nodig heeft. Je doet er verstandig aan om kleine doelen te stellen en stap voor stap naar een doel toe te werken. Voorbeeld: Je kunt niet binnen een dag vijf kilo afvallen, dat is niet realistisch. Verandering kost tijd en het heeft geen zin om dat te versnellen en af te raffelen, dat werkt vaak averechts. Dat wordt bij het afvallen ook wel het bekende jojo-effect genoemd. Je geeft jezelf en je lichaam niet de tijd om te wennen aan de verandering en dat zorgt ervoor dat je later veel gemakkelijker een terugval krijgt.

Stel dus realistische doelen op en geef jouw persoonlijke proces te tijd. Door het in kleine stappen aan te pakken, zul je de veranderingen die je doorvoert veel makkelijker kunnen volhouden en zal het veel meer resultaat opbrengen. 

Vooruitgang is groei

Het zal daarnaast niet allemaal rozengeur- en maneschijn zijn. Je zult vallen en opstaan. De ene dag zal het beter gaan dan de andere dag,  het proces dat erbij hoort. Wees niet te perfectionistisch, je kunt niet alles gelijk goed doen. Elke kleine stap die je maakt is vooruitgang en vooruitgang is groei. Wees daar trots op! Langzaamaan zul je dichter bij je doel komen en dan zul je merken dat je het veel makkelijker volhoudt. Je zult het proces beter waarderen. Je zult zien dat je inspanning vruchten afwerpt en dat je stap voor stap dichterbij je doel komt.

Ben jij tevreden met je leven of zou je dingen aan je leven veranderen als je het anders kon doen?

You may also like

Laat een reactie achter

* Bij het gebruiken van dit formulier ga je ermee akkoord dat je gegevens worden opgeslagen door de website.