In 3 stappen een reisverzekering afsluiten voor een zorgeloze vakantie

Door By-xMaureeeen
58
reisverzekering afsluiten

Ga jij binnenkort op vakantie of staat er een leuke roadtrip op de planning om even bij te komen van alle drukte en hectiek dit jaar? Even lekker een dagje uitwaaien op het strand, een roadtrip door verschillende steden of een ontspannende all-inclusive vakantie in Griekenland? Yes please! Ontspannen met je gezin, vriend(in) of vriendengroep is waar jij aan toe bent. Hashtag me too! Een zorgeloze vakantie is wat je nodig hebt en dan wil jij je niet druk hoeven te maken om andere zaken. Geen stress! Je kunt in drie stappen een reisverzekering afsluiten voor een zorgeloze vakantie! In dit artikel behandel ik de belangrijkste zaken, lees je mee?

Zonder een reisverzekering op vakantie, hoe slim is dat?

Zonder een reisverzekering op vakantie gaan is niet verstandig! Wat als er tijdens je vakantie iets gebeurt? Stel je voor dat je iets overkomt zoals een ongeluk of diefstal, dan ben je mooi de pineut! Als jou iets overkomt op vakantie kunnen de kosten al gauw hoog oplopen en het zou ook vervelend zijn als je laptop wordt gestolen en je van je eigen geld een nieuwe moet kopen, omdat je niet verzekert was om geld te besparen. Zonde toch?! 

In drie stappen een reisverzekering afsluiten:

Hoe lang ga je op vakantie, waar ga je naartoe en welke zaken wil je gedekt hebben? In drie stappen kun jij een reisverzekering afsluiten en kun je met een gerust hart op vakantie. Geen gestress, maar doe jezelf een plezier en ontstress!

Hoe lang ga je weg?

De maximale reisduur verschilt per verzekering. Bij de meeste verzekeringen mag je 45 dagen achtereen weg, terwijl je bij de ander een jaar lang kunt. Het zou wat zijn als je net een paar maand aan het reizen bent en er ineens achter komt dat je niet meer gedekt bent. Controleer dit goed bij de verzekering die je afsluit, zodat je niet achteraf voor onverwachtse verrassingen komt te staan. 

Tip: Voorkom vervelend verrassingen tijdens je reis. Controleer voor vertrek het reisadvies met alle risico’s en belangrijke informatie van het desbetreffende vakantieland. Je kunt alle reisadviezen hier vinden. 

Stap 1: Een kortlopende of doorlopende reisverzekering

Bij het afsluiten van een reisverzekering heb je enkel de keuze uit twee opties. Je kunt kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Heel simpel: ga je één á twee keer op vakantie? Dan kies je voor een kortlopende reisverzekering. Maak je meerdere reizen per jaar, bijvoorbeeld vanwege je werk of omdat je die vrijheid hebt? In dat geval ben je goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Vaak wordt er gekozen voor een doorlopende reisverzekering als je meer dan 3 weken per jaar op reis gaat of korte reisjes maakt, daaronder vallen ook weekendjes weg in eigen land of net over de grens. Kijk naar je reisgedrag en kies voor de optie die het meest van toepassing is. 

Stap 2: Europadekking of Werelddekking

Bij het afsluiten van een reisverzekering moet je altijd kiezen voor welk dekkingsgebied je verzekerd wilt zijn. Je hebt de keuze uit twee opties. Tijdens het afsluiten van je reisverzekering kun je kiezen uit een ‘Europadekking’ of ‘Werelddekking’. Precies zoals de naam al zegt geldt de Europadekking alleen voor vakantiereizen in Europa en is de werelddekking vanzelfsprekend van toepassing op reizen buiten Europa. Bij een werelddekking ben je overal ter wereld verzekert, maar vanwege de coronacrisis ben je alleen geheel verzekerd als er geen negatief reisadvies geldt voor het desbetreffende land. 

Houd er rekening mee dat een wereldwijde dekking dubbel zo duur is als de Europadekking! Bij sommige verzekeraars heb je de mogelijkheid om een dekking achteraf nog aan te zetten. Kijk even wat er mogelijk is bij jouw verzekeraar. 

Lees ook: Keuzestress aanpakken in zes stappen

Stap 3: Extra dekkingen toevoegen

Ga je spannende dingen doen op vakantie? Dan kun je extra dekkingen aan je reisverzekering toevoegen zoals een dekking voor diefstal, wintersport of repatriëring. Lees altijd de voorwaarden door om te weten waarvoor je precies gedekt bent en waarvoor niet, het kan per verzekering namelijk enorm verschillen. 

De meeste verzekeringen hebben een dekkingsbedrag voor laptops, camera’s, telefoons en contant geld. Spullen worden vaak tegen de dagwaarde vergoed. Vaak kun je het bedrag aanpassen naar wens en heb je ook  te maken met een eigen risico. Kijk van tevoren altijd welke spullen gedekt worden en wat niet. 

Vergeten een reisverzekering af te sluiten?

Geen paniek! Schiet niet gelijk in paniek, maar pak je mobiele telefoon of laptop er even bij als kan. Meestal kun je een reisverzekering zelf online aanvragen en dezelfde dag nog laten ingaan. Ga naar de website van jouw gewenste verzekeraar en kijk of je online een reisverzekering kan afsluiten. Lukt dat niet? Kijk dan of je de klantenservice kunt bereiken telefonisch, via de mail of chat. Vaak is het zo geregeld!

Is een annuleringsverzekering ook nodig?

Als een reisverzekering afsluit zit een annuleringsverzekering daar niet bij in. De mogelijkheid om je reis te annuleren wordt vaak als extra optie weergeven en dien je apart af te sluiten. De vraag is of je een annuleringsverzekering nodig hebt, want een annuleringsverzekering is niet goedkoop! Een reisverzekering afsluiten met een annuleringsverzekering, is dat echt nodig?

Wanneer een annuleringsverzekering bij je reisverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering afsluiten is alleen mogelijk wanneer je de reis minder dan één of twee weken geleden hebt geboekt. Mocht je dus onverwachts je baan kwijtraken of je reis moeten afbreken wegens ziekte of overlijden van een familielid, dan dekt de annuleringsverzekering een deel of soms de hele reissom. 

Heb jij nog aanvullende tips voor het afsluiten van een reisverzekering? 

You may also like

Laat een reactie achter

* Bij het gebruiken van dit formulier ga je ermee akkoord dat je gegevens worden opgeslagen door de website.