vakantiegevoel

5x Het vakantiegevoel langer vasthouden

Het hele jaar kijk je uit naar je vakantie, maar wanneer het dan zover is zit het er ook binnen no-time weer op. De tijd kan dan ook – stiekem – niet snel genoeg gaan voor de volgende vakantie aanbreekt. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je vakantiegevoel langer vast te houden.

Het vakantiegevoel langer vasthouden met deze 5 manieren:

#1 Bekijk je vakantiefoto’s terug en doe er wat mee!

Herinneringen zijn kostbaar, leg ze daarom zoveel mogelijk vast. Pak de camera er even bij om wat mooie kiekjes te maken en doe hem vervolgens weer weg om live te genieten van het mooie uitzicht. Bekijk bij thuiskomst alle foto’s die je gemaakt hebt en verzamel ze in een mapje op je computer en/of mobiel. Verwijder alle wazige of bewogen foto’s want daar ga je toch nooit wat mee doen.

Laat de rest printen om ze in een boek te plakken of lijst ze in. Geen zin om zelf te plakken? Stel dan online je vakantie fotoboek samen. Dat gaat een stuk sneller. Niets is vervolgens fijner om met familie en vrienden weer door je vakantiefoto’s te gaan en herinneringen op te halen.

Tip: Probeer gedurende je vakantie niet alles via de lens van je telefoon of camera te bekijken.

#2 Doe wat met je souvenirs

Heb je tijdens je vakantie wat leuke souvenirs gekocht? Doe er bij thuiskomst wat mee en laat ze niet in een kast verstoffen. Maak er een leuk hoekje voor, ergens waar je regelmatig langsloopt en ernaar kunt kijken. Kun je de souvenirs ook inlijsten? Leuk! Geef ze vervolgens een leuk plekje op de muur. 

#3 Wees toerist in eigen land

Om het vakantiegevoel wat langer vast te houden, kun je ook een roadtrip door eigen land organiseren. Er zijn vast nog genoeg plekken waar je niet geweest bent, er valt altijd wel wat nieuws te ontdekken. Doe dingen die je nog nooit eerder gedaan hebt en vergeet niet om je dag vast te leggen op beeld. 

#4 Maak tijd voor ontspanning

Vaak ben je thuis veel te druk met van alles en nog wat. Boodschappen doen, de huishouding doen, je huisdieren verzorgen en voor de kinderen zorgen. Plan een middagje in voor ontspanning. Zet je vakantie playlist op de achtergrond terwijl je wat huishoudelijke taken doet of nog beter doe even helemaal niets! Luister naar muziek die je tijdens je vakantie vaak gehoord en beluisterd hebt. Ook de playlist die je voor je reis hebt gemaakt kan je helpen het vakantiegevoel naar huis te brengen. 

Ontspannen is belangrijk. Ga bijvoorbeeld wat eerder weg van werk, doe wat leuks met je familie of vrienden. Plan bijvoorbeeld een dagje weg of ga wat eten buiten de deur. Het kan ook iets kleins zijn zoals een uurtje sporten, een rondje rijden met de motor of een dagje naar de sauna. Bovenal ga iets doen waar je echt blij van wordt en van kan genieten. 

#5 Doe inspiratie op voor je volgende vakantie

Gezien de huidige situatie rondom de corona crisis is het wat lastiger om alvast vooruit te plannen. We weten immers niet hoe de situatie volgend jaar zal zijn. Echter kan een beetje voorbereiding geen kwaad.

Je weet niet wat de toekomst je brengt, maar het is altijd goed om je alvast – goed – voor te bereiden. Niets is dan ook heerlijker, dan rondsurfen op het internet naar een fijne vakantiebestemming. Kijk alvast naar vakantiebestemming voor volgend jaar. Je hoeft nog niets te boeken, maar op zoek naar inspiratie voor je volgende vakantie, werkt ontspannend en helpt je om nog even in de vakantiestemming te blijven.

Op welke manier zou jij proberen het vakantiegevoel langer vast te houden?

Follow my blog with Bloglovin

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant
keuzestress
Keuzestress? Zo kom je ervan af!